Cellar52

Домейн де Триен

Домейн де Триен е основан през 1989 от две емблематични фигури в Бургундия, Жак Сес ( Домейн Дюжак ) и Албер ду Вилен ( Домейн де ла Романе-Конти ). Заедно със свой приятел от Париж те преоткриват потенциала за отглеждане на грозде от най-високо качество в региона на Марсилия.

Домейн де Триен

Domaine de Triennes

Почвите богати на глина и варовик, наподобяващи от части места в Бургундия и Сан-Емилион ги очароват и утвърждават решението им, че регион познат основно като място за леки, непретенциозни розета, може да е дом на вина от световна класа и качество.
Водени от опита си, те залагат на философията, че качеството на най-добрите вина идва от лозето, именно затова целият фокус е съсредоточен в грижа и обновяване на лозовите масиви. Това остава водещ метод за производство на вино от Домейн де Триен и до днес.
За белите вина и розе главна характеристика са пивкост и деликатен финес. Хладният микроклимат на региона позволява запазване на оптимална свежест, която е перфектно изразена във всяка бутилка.
Дългият период на зреене оформя червените вина като добре структурирани със силно изразен плод, комплексност и елегантност.
През 2013г. Домейн де Триен получава сертификат за органично производство, което е допълнително доказателство, че основна роля във винопроизводството имат лозовите масиви и заобикалящата ги околна среда.

Името на този домейн не случайно идва от ‚триена‘, фестивал изпълняван през три години по време на Римската Империя в чест на Бакхус, бог на виното, защото през над тридесет годишната си история и усилия за производство на вино със страхотно качество, Домейн де Триен е силно утвърден и разпознаваем като един от най-добрите етикети в Южна Франция.

Производители Винена Листа