Cellar52

За нас

Cellar 52 е една сбъдната мечта за нас. Място, където имаме възможност да изразим себе си. Ние, Севда Димитрова, Никола Димитров и Благой Кузмански сме силно обвързани с виното. С виното, което ни носи емоция и усмивки на лицето. Зад тези вина стоят малки занаятчийски производители, които успяват да сътворят чудеса от гроздето, за което се грижат цяла година.

За нас - Cellar 52

Повече за нас - Cellar52

Повече за нас

Дългогодишният опит на Благой Кузмански като сомелиер в едни от най-добрите ресторанти по света, както и опитът, придобит в едно от най-емблематичните винени точки в света - 67 Pall Mall е изключително ценен за подбора на вината ни. Имаме възможност да се докоснем до едни от най-добрите производители в света на виното - имена като Domaine Weinbach, Pierre Frick, Stephane Tissot, Pierre-Yves Colin Morey & Caroline Morey, Luca Roagna и много други са сред най-търсени вина в цял свят, намират място в най-добрите мишлен ресторанти и сме изключително горди и щастливи, че са доверили вината си за България именно на нас.

Виното е всичко за нас. То е портал да усетим света по различен начин. По-възвишен начин. Не анализирайте виното. Усетете го и ще разберете нашето виноусещане.

Екипът - Севда, Никола и Благо

Благой Кузмански е човекът вино в Cellar 52. Неуморният му дух, енергия и желание за среща с нови производители, неспирни пътувания до едни от най-красивите винени места като Елзас, Бургундия, Бароло, Жура и много други го превръща в събеседник мечта. Той ще ви разкрие тези различни светове през неговия поглед и ще ви помогне да откриете емоции в чашата отвъд очакванията ви.

Никола Димитров е работещият механизъм на Cellar 52. Без него часовникът не могъл да работи. След запознанството с Благой, Никола се потопи в света на виното, като винаги ще ви разказва за онази първа разходка до Жура и прекараните вечери със Стефан Тисо. Както казахме, който е влязъл в контакт с Благой, неминуемо е бил докоснат от тази винена искра.

Севда Димитрова е магьосникът в кухнята. Без нейните вкусни чудесии, които приготвяне за специални поводи в Cellar 52, както и вече добре познатият брънч през уикенда са един от основните камъни в цялото преживяване в Cellar 52.


Cellar 52

Cellar 52 e винен магазин, където можете да откриете над 1000 различни вина от цял свят!

Cellar 52 - винен магазин

Cellar 52

София, ул. „Оборище“ 52

Бързо ни разпознаха и като уютно място за по вина на чаша, прекрасна бутилка споделена с приятели и вечери, които събират хора с една обща любов - тази към виното!

Предложенията ни от над 150 вина на чаша привлякоха много внимание - при нас имате възможност да пробвате Бароло 2010 на чаша, Vin Jaune (едно от най-редките и интересни вина), шампанско на чаша и много други вина, които подбираме с цел да бъдем ваш пътеводител в откриването на нови сортове, производители, региони и стилове.

Кот Вилаж - вносител, представител, партньор.

Ние сме официален вносител на вината, които ще откриете в Cellar 52, като често ще откриете вината ни в едни от най-добрите ресторанти в България.

Можете да откриете цялото ни портфолио в секция "Производители"

Производители Винена Листа